Arhitectura care porneste de la interiorTip casa: Casa Mansardata by Igloo Suprafata construita: 151 mp Suprafata utila: 116.5 mp
Oferta la rosu: 54 764.36 euro + TVA

Alegerea perfectă pentru eficientizarea unui spațiu limitat, Casa Mansardată este o locuință compactă, compartimentată astfel încât să maximizeze spațiul util. Tocmai de aceea, este cea mai la îndemână soluție pentru zonele aglomerate sau terenurile mai mici.

Locuința compactă este organizată central în jurul unei scări ce ascunde și “nodul mecanic” al casei – un spațiu ce conține centrala termică și spălătoria, minimizând astfel toate traseele, fie ele de ciculație sau de instalații. Pentru a compensa suprafețele reduse în plan zona de zi tinde să devină un spațiu unic cu decupaje marcate către exterior prin vitraje de mari dimensiuni.

Astfel spațiul comun al familiei și de asemenea spațiul ei reprezentativ înglobează lumină și oferă deschidere protejată de elementul tip consolă-copertină ce puncteză și din punct de vedere volumetric construcția. Eficiența compartimentării îi permite să găzduiască până la 4 persoane, câștigând spațiu util prin utilizarea mansardei ca spațiu de locuit.