Arhitectura care porneste de la interiorTip casa: Casa Confort Suprafata construita: 104 mp si 121 mp Suprafata utila: 104 mp si 121 mp
Oferta la rosu:

Gândită pentru o familie tânără și dinamică, Casa Confort propune o volumetrie care permite adaptarea compartimentărilor în funcție de nevoile și preferințele utilizatorilor. Într-un spațiu desfășurat relativ mic, dar foarte concentrat, Casa Confort reușește să ofere posibilitatea unor configurări diverse ale spațiului și o locuire care satisface toate nevoile vizuale și de confort.

Descrierea proiectului Casei Confort

Proiectul urmărește posibilitatea configurării spațiului interior atât în faza de proiect, câtși ulterior, structura simplă și anvelopanta fermă lăsând loc unor scenarii diverse de locuire în interiorul casei. Pentru aceasta, la interior se folosesc în totalitate doar pereți de compartimentare care sunt ușor de modificat, iar așezareascării, luminată prin ferestre de mansarda, permite distribuțiauniformă a camerelor în cele doua volume ușor translatate ale casei.

În varianta originală casa urmărește o orientare pe o singura direcție. Aceasta este facilitată de ferestrele mari care ajutăatât la crearea unui aspect modern, câtși a unor spatii interioare luminoase și care comunică pe deplin cu curtea din fațășigrădina din spatele casei. În acest fel, locuința este perfectă pentruparcelările cu deschideri mici, unde casele sunt foarte apropiate sau chiar pentru o eventualăașezare la calcan. Poziționarea pe teren și orientarea casei pot fi cu ușurință adaptate la cerințele utilizatorului și ale sitului. Dimensiunea ferestrelor poate fi stabilită în fiecare caz în parte, nefiind afectată imaginea unitară a casei sau structura de rezistență. Acest lucru se face prin studierea fiecărui teren și prin realizarea unui studiu de însorire în urma căruia se stabilesc și soluțiile de umbrire necesare. De asemenea, s-a dorit ca design-ul casei săpermităatât o acoperire prin șarpanta clasică cat și prin acoperișul terasat.

Nu în ultimul rând, Casa Confort urmărește atingerea eficienței energetice indiferent de configurarea casei prin elementele comune oricăreiconfigurări ale casei, ferestrele mari, scara deschisăși anvelopanta fermă. Ferestrele, în alcătuirea cărora intră sticla SGG PLANISTAR® SUN, asigură reducerea supraîncălzirii pe timp de vară și o izolare termică sporită pe timp de iarnă, conferind un aport generos de lumină naturală în orice anotimp. Scara asigură circulația continuă a aerului între parte rși etaj și ventilarea prin intermediul ferestrei de mansardă. Nu în ultimul rând, anvelopanta și acoperirea izolate prin soluțiile de termoizolare Isover asigură un climat interior corespunzător.

Versiuni ale Casei Confort – 104 mp si 121 mp

Pentru ca nevoile si bugetele clientilor sunt diferite ne-am gandit si la un model Confort de 104 mp suprafata utila. Acest model este putin mai mic si are la nivel parter doar living si bucatarie+ baie de serviciu, fara dus. Etajul poate fi impartit  usor pentru doua dormitoare, matrimonial si copil. Si pentru ca fiecare teren are particularitatile lui am gandit si o varianta in care Casa Confort standard, cea de 121 mp suprafata utila, poate avea ferestrele asezate complet diferit fata de model standard. Acest lucru l-am realizat pentru a se putea intelege ca fiecare casa poate sa aiba ferestrele si usile in functie de pozitionare in teren, de punctele cardinale si de dorinta beneficiarului.